Futószáras lovaglás

Lovardánk nagy hangsúlyt fektet a biztos és helyes alapok elsajátítására. Ennek a legegyszerűbb módja a futószáras lovaglás, ahol az oktató irányítja a lovat, így a lovasnak csak saját magára kell figyelnie.

A lovas futószáron sajátítja el a 3 alapjármódban való lovaglást, a ló irányítását, elindítását és megállítását. Közben megismeri a különböző lovardai alakzatokat és a lovaglás közben betartandó szabályokat.

A futószáras edzések nálunk 25 percesek. Ez idő alatt az oktató csak Veled foglalkozik. Megtanít hogyan ülj helyesen, hogyan tudod egyensúlyodat megtartani, és megismertet a lóval való közös munka szabályaira is.

A futószáras edzések nálunk nem azt jelentik, hogy folyamatosan futószáron mész. Ha már lépésben és ügetésben magabiztosan lovagolsz (egyensúlyodat nem veszíted el, stabilan tudsz ülni a lovon), akkor az oktató lecsatolja a futószárat és megtanulhatod a ló irányítását. Majd a vágta gyakorlásához az oktató újra visszacsatolja a futószárat a lóra.

Minden lovasunk testmagasságának megfelelő méretű lovon tanulhat meg lovagolni.

A futószáras edzéseket követi az osztálylovaglás, majd a megfelelő tudás és tapasztalat birtokában visszük terepre lovasainkat.

Futószáras oktatásra 5 éves kor felett lehet jelentkezni. Ennek oka, hogy a kisebb gyerekek még nem képesek 25 percet az oktatóra koncentrálni, így nem elég hatékony a velük való foglalkozás. Ezen kívül, a kicsi gyerekeknek kevésbé jó a reakcióidejük és az egyensúlyérzékük, így a ló esetleges megbotlása/megijedése esetén nem tudja fent tartani magát a ló hátán. Sokkal biztonságosabb 5 éves kor alatt a póni séta.


Kötelező felszerelés: KOBAK (ha nincs, akkor a helyszínen biztosítunk számodra ingyen), hosszú nadrág, zárt cipő.


Az előre lefoglalt időpontokat előzőnap este 20:00 óráig lehet lemondani. 

Nyitvatartási idő:

Hétfő, szerda : pihenő nap

Kedd, csütörtök, péntek: 15:00 - 20:00

Szombat: 8:00 - 14:00

Vasárnap: 13:00 - 18:00